Protalk: Opslag van gevaarlijke stoffen

PROTALKS zijn informele duidingsartikels over het gebruik van de producten en oplossingen aangeboden door Protecta Solutions. Deze artikels bieden extra informatie en een beter inzicht in de problematiek van de opslag, het gebruik en het opruimen van gevaarlijke producten.

Brandwerende veiligheidskasten voorkomen extra brandschade

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Onze brandwerende veiligheidskasten zijn dé oplossing als bufferstock. Op strategische plaatsen in jouw bedrijf garanderen ze een veilige opslagplaats voor afgetapte bidons of gebruikte vaten. Het spreekt voor zich dat al onze brandwerende veiligheidskasten conform de huidige regelgeving van VLAREM zijn.
Lees meer

Welk type lekbak heb ik nodig?

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Wanneer chemicaliën of andere milieugevaarlijke vloeistoffen worden gestockeerd of gebruikt op de site of op de werkplaats, moeten er gepaste opslagsystemen voorzien worden conform de milieuwetgeving. Een veel gebruikte oplossing als lekkagebeheersing is de ‘inkuiping’.  Een soort afscherming of omkadering van steen, beton, PE, staal of ander ondoordringbaar materiaal die een geheel maakt om de vloeistof vast te houden in deze 'inkuiping'.  Lekbakken als inkuiping
Lees meer

Hoe kan ik 18 IBC's met gevaarlijke producten opslaan?

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
IBC's (Intermediate Bulk Container) zijn een veel voorkomende verpakking van gevaarlijke vloeistoffen die ook correct volgens de Vlarem normen gestockeerd moeten worden.  De hoogte en de manipulatie van IBC's vereisen een hoge vakruimte bij de opslag.  Onze opslagcontainers voor IBC's hebben een hoge vrije vakruimte waardoor IBC's er eenvoudig in kunnen worden opgeborgen. Deze opslagcontainers zijn trouwens ook geschikt voor ontvlambare vloeistoffen indien aan de nodige afstandsregels is voldaan.
Lees meer

Mobiele vloeistofdichte vloer: de perfecte lekbak voor uw gevaarlijke stoffen

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
    Bestrijding van calamiteiten
Tijdens het overladen van gevaarlijke vloeistoffen tussen tanks en tankwagens of -wagons, als tijdelijke opslag voor vaten of IBC’s, om een hydraulisch lek op te vangen … Beetje bij beetje raken mobiele vloeistofdichte vloeren ingeburgerd in de industrie. En dat is goed nieuws! Want alsmaar meer bedrijven zijn zich dus bewust van de risico’s. De schadelijke gevolgen van vloeistofverliezen
Lees meer