Protalk

PROTALKS zijn informele duidingsartikels over het gebruik van de producten en oplossingen aangeboden door Protecta Solutions. Deze artikels bieden extra informatie en een beter inzicht in de problematiek van de opslag, het gebruik en het opruimen van gevaarlijke producten.

Olieverontreiniging op een bouwwerf - Voorkomen is beter dan genezen !

  • Bestrijding van calamiteiten
Er zijn verschillende bronnen en verschillende activiteiten die - in combinatie met elkaar - zorgen voor een olielek op een bouwwerf. De meeste incidenten inzake olieverontreiniging zijn – helaas – vermijdbaar. De maatregelen om dergelijke olieverontreiniging te voorkomen kosten heel weinig.  Zeker als ze bij het begin van elk project ingecalculeerd worden. De kost van het opkuisen van zo’n olielek daarentegen is gigantisch hoog in vergelijking met het voorkomen ervan. Risico op olieverontreiniging
Lees meer

Lekbakken voor blusschuim?

PFAS, verzamelnaam en staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen, is een voor mens en milieu toxische stof die in het buitenland al voor veel ophef heeft gezorgd. Het wordt ook wel 'het eeuwige gif' genoemd. Het product is water- en vetafstotend, hittebestendig en brandwerend. Het werd lang gebruikt voor onder meer antiaanbakpannen, impregneermiddelen voor textiel en cosmetica. Ook worden ze gebruikt in verschillende industriële toepassingen, processen en bvb. ook in blusschuim.
Lees meer

Thermisch geïsoleerde opslagcontainers voor IBC’s met brandbare vloeistoffen bij Recticel Insulation in Stoke-On-Trent (UK)

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Thermisch geïsoleerde opslagcontainers voor IBC's Recticel Insulation maakt deel uit van de beursgenoteerde Recticel Groep, een toonaangevende Europese speler op het vlak van polyurethaanoplossingen. De groep is actief in de meubel-, auto- en bouwsector en heeft wereldwijd 7.266 mensen in dienst, in 29 verschillende landen.
Lees meer

De 5 meeste voorkomende vragen betreffende onze Plant Nappy?

  • Bestrijding van calamiteiten
1/ Kan de Plant Nappy buiten gebruikt worden? Ja.  De Plant Nappy is ontworpen voor buitengebruik.  Weldoordachte keuze van materialen zorgt ervoor daar het product UV resistent, duurzaam en weerbestendig is.  Het product design verzekert een uitzonderlinge werking op oneven oppervlakken zoals een bouwwerf.  Olieverontreinigd regenwater wordt gefilterd via de zijwanden, waarbij de olieverontreiniging in de Plant Nappy wordt vastgehouden. 2/ Heb ik een liner nodig?
Lees meer