Protalk

PROTALKS zijn informele duidingsartikels over het gebruik van de producten en oplossingen aangeboden door Protecta Solutions. Deze artikels bieden extra informatie en een beter inzicht in de problematiek van de opslag, het gebruik en het opruimen van gevaarlijke producten.

Beheersen risico's door beperken omvang vloeistofplas

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Het is een gegeven dat in de praktijk IBC’s veelvuldig gebruikt worden voor opslag van ontvlambare en brandbare vloeistoffen.   Het is van belang dat het vrijkomen van de vloeistof snel wordt gedetecteerd en dat met bouwkundige voorzieningen het oppervlak van de vrijgekomen vloeistof wordt beperkt.  Vloeistofbrand
Lees meer

Opslag van Lithium-ion- batterijen

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Tot nu toe zijn er geen wettelijke voorschriften voor de opslag van Lithium-ion- batterijen. Het is dus aan het bedrijf om passende maatregelen te bepalen en te implementeren. Dit kan niet alleen problematisch zijn met betrekking tot aansprakelijkheidsrisico’s, ook bedrijfsdekking is afhankelijk van een geschikt beveiligingsconcept. Het is echter niet mogelijk om een algemeen geldige uitspraak te doen over geschikte beschermende maatregelen en concepten. Verzekeraars houden het in de regel op adviezen gericht op schadepreventie.
Lees meer

Brandwerende veiligheidskasten voorkomen extra brandschade

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Onze brandwerende veiligheidskasten zijn dé oplossing als bufferstock. Op strategische plaatsen in jouw bedrijf garanderen ze een veilige opslagplaats voor afgetapte bidons of gebruikte vaten. Het spreekt voor zich dat al onze brandwerende veiligheidskasten conform de huidige regelgeving van VLAREM zijn.
Lees meer

Welke spill kit heb ik nodig?

  • Bestrijding van calamiteiten
Spill kits zijn onmisbaar in elk interventieplan. Kies voor onze standaard spill kits die specifiek zijn samengesteld om snel en efficiënt te kunnen reageren in noodgevallen. Plaats deze op strategische plaatsen in uw bedrijf en zorg dat ze deel uitmaken van uw interventieplan. In bepaalde gevallen bieden standaard kits niet altijd de meest ideale oplossing. Zo worden vele van onze spill kits op maat van de klant ontwikkeld en samengesteld. Nodig ons uit voor een gesprek en ontdek zo onze unieke benadering.
Lees meer