Protalk

PROTALKS zijn informele duidingsartikels over het gebruik van de producten en oplossingen aangeboden door Protecta Solutions. Deze artikels bieden extra informatie en een beter inzicht in de problematiek van de opslag, het gebruik en het opruimen van gevaarlijke producten.

Werknemers opleiden de meest waardevolle sleutel tot succes bij het opruimen van spills !

  • Bestrijding van calamiteiten
Voor het opruimen van spills op de werkvloer is de ideale combinatie nodig van mensen met kennis en kwalitatieve absorberende materialen die ze correct en efficiënt gebruiken.  Zonder deze combinatie kunnen spills met milieugevaarlijke vloeistoffen aanzienlijke schade berokkenen aan de omgeving en het milieu of arbeidsongevallen veroorzaken met hoge kosten tot gevolg. Er bestaan tal van producten voor het opruimen van spills op de werkplaats.  Maar naast het product is het correct gebruik ervan door de werknemers van primordiaal belang.
Lees meer

Waar kan ik ADSORBIX absorberende doeken gebruiken in mijn werkomgeving?

  • Bestrijding van calamiteiten
Lekken van machines, vaten of andere recipiënten of gemors op de werkvloer zijn bijna dagelijkse kost.  Het opruimen van deze lekken kan waardevolle tijd innemen en lekkage kan ook leiden tot slipgevaar met arbeidsongevallen en letsels tot gevolg.  Het gebruik van ADSORBIX absorberende doeken helpt tot het redurceren van de tijd voor het opruimen van gemors of lekkage en zorgt voor een veilige werkomgeving . Hieronder vind je een overzicht waar ADSORBIX absorberende doeken kunnen gebruikt worden binnen uw werkomgeving:
Lees meer

Welke spill kit heb ik nodig?

  • Bestrijding van calamiteiten
Spills of lekkages met milieugevaarlijke vloeistoffen in de werkplaats zijn bijna onvermijdelijk.  Net daarom is het belangrijk om preventief een aantal maatregelen te voorzien.  Een spill kit kan een handig hulpmiddel zijn.   
Lees meer

Hoe bepaal ik mijn spill kit?

  • Bestrijding van calamiteiten
De eerste stap in het kiezen van de juiste spill kits voor uw werkplaats, start met een grondige analyse van de werkvloer.  In deze fase zal blijken welke soort spill kits nodig zijn, welke omvang ze moeten hebben en hoeveel er nodig zullen zijn. Volgende stappen helpen je de ideale spill kit te kiezen? 1/ Identificeer mogelijke plaatsen waar spills kunnen voorvallen.
Lees meer