Protalk

PROTALKS zijn informele duidingsartikels over het gebruik van de producten en oplossingen aangeboden door Protecta Solutions. Deze artikels bieden extra informatie en een beter inzicht in de problematiek van de opslag, het gebruik en het opruimen van gevaarlijke producten.

Brandwerende veiligheidskasten voorkomen extra brandschade

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Onze brandwerende veiligheidskasten zijn dé oplossing als bufferstock. Op strategische plaatsen in jouw bedrijf garanderen ze een veilige opslagplaats voor afgetapte bidons of gebruikte vaten. Het spreekt voor zich dat al onze brandwerende veiligheidskasten conform de huidige regelgeving van VLAREM zijn.
Lees meer

Welke spill kit heb ik nodig?

  • Bestrijding van calamiteiten
Spill kits zijn onmisbaar in elk interventieplan. Kies voor onze standaard spill kits die specifiek zijn samengesteld om snel en efficiënt te kunnen reageren in noodgevallen. Plaats deze op strategische plaatsen in uw bedrijf en zorg dat ze deel uitmaken van uw interventieplan. In bepaalde gevallen bieden standaard kits niet altijd de meest ideale oplossing. Zo worden vele van onze spill kits op maat van de klant ontwikkeld en samengesteld. Nodig ons uit voor een gesprek en ontdek zo onze unieke benadering.
Lees meer

Uw voordelen bij het gebruik van ADSORBIX absorberende producten

  • Gebruik van gevaarlijke vloeistoffen
    Bestrijding van calamiteiten
Bij gebruik van (milieu)gevaarlijke vloeistoffen zijn lekkages of morspartijen een ongewenst probleem dat efficiënt moet worden aangepakt. Lekkages kunnen op elk niveau van uw bedrijfsvoering voorvallen: kleine spills in uw labo’s, middelgrote ongevallen bij uw chemicaliën-of olievoorraad, constante lekkages onder of rond machines tot grotere calamiteiten op de openbare weg of op waterwegen. 
Lees meer

Protecta Solutions: Expertise ter bestrijding tegen watergebonden oliecalamiteiten

  • Bestrijding van calamiteiten
Bij grote olielekken op het water is er aangepast materiaal nodig. Hierbij denken we aan oliebestrijdingsmateriaal dat kan ingezet worden op het wateroppervlak om grote milieuschade te vermijden of toch zoveel mogelijk in te perken. Onmisbare materialen zijn hier oliekeerschermen en skimmers, maar ook hulpmiddelen zoals stroomgroepen en opslagmiddelen behoren tot het uitgebreide productgamma ter bestrijding van watergebonden oliecalamiteiten.   
Lees meer