Protalk

PROTALKS zijn informele duidingsartikels over het gebruik van de producten en oplossingen aangeboden door Protecta Solutions. Deze artikels bieden extra informatie en een beter inzicht in de problematiek van de opslag, het gebruik en het opruimen van gevaarlijke producten.

Zelf desinfecterende handgel maken? Is dat niet gevaarlijk?

  • Gebruik van gevaarlijke vloeistoffen
De doelstelling van het ontsmetten is zo vlug mogelijk afdoden van pathogene biologische agentia die (mogelijks) op de handen zijn terecht gekomen. Na het wassen en drogen van de handen moet men steeds de handen ontsmetten door gebruik te maken van een alcoholbevattende gel of alcogel. Intensief gebruik van alcohol op zich (zonder glycerinetoevoeging) kan op langere termijn huidirritatie geven. Alcogel bevat glycerine om huiduitdroging tegen te gaan en heeft een breed werkingsspectrum: werkzaam op vegetatieve bacteriën, schimmels en virussen.
Lees meer

Social distancing? Hoe pak je dat aan als bedrijf of organisatie?

Vorige week leverden wij met Protecta Solutions nog mondmaskers en andere PBM’s aan de zorgsector na overleg met Syngenta (lees: https://www.protectasolutions.be/nl/nieuws/protecta-solutions-en-syngent...
Lees meer

Een inkijk in het onderhoud aan een windmolen op zee

  • Bestrijding van calamiteiten
We verzamelden doorheen de jaren een pak informatie over het reilen en zeilen in deze sector. Hoe verloopt bijvoorbeeld een onderhoud aan zo’n gigantische windmolen op zee? 
Lees meer

Waarom gevaarlijke stoffen niet in een opslagcontainer thuishoren

  • Opslag van gevaarlijke stoffen
Zeecontainers of opslagcontainers, ook wel ISO-containers genoemd, zijn beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen Dry Van (DV), High Cube (HC), Side Door (SD),  INsulated (IN), ReFerrer (RF), Double Door (DD), Open Top (OT), Flat Rack (FF) ... Zeecontainers werden oorspronkelijk ontwikkeld als transportcontainers (overzeese transporten van goederen). Toch zie je ze meer en meer verschijnen als flexibele opslagruimte. Flexibele opslagcontainer? Geschikt dus voor gevaarlijke stoffen en chemicaliën? Neen. Ontdek hieronder vijf redenen waarom niet!
Lees meer