Protalk

PROTALKS zijn informele duidingsartikels over het gebruik van de producten en oplossingen aangeboden door Protecta Solutions. Deze artikels bieden extra informatie en een beter inzicht in de problematiek van de opslag, het gebruik en het opruimen van gevaarlijke producten.

Bent u voorbereid op een chemisch lek?

25 april 2018
  • Bestrijding van calamiteiten
Met ons spill response stappenplan beschermt u uw medewerkers, uw omgeving en uw bedrijf. Schadelijke chemicaliën en andere milieubelastende vloeistoffen zoals brandstoffen en olie zijn moeilijk weg te denken in de huidige bedrijfswereld. Deze vloeistoffen worden geproduceerd, bewerkt, gestockeerd, getransporteerd en finaal ook gebruikt. Hoewel er reeds heel wat preventieve maatregelen worden genomen om het ongewild vrijkomen van deze vloeistoffen tegen te gaan, is er nog altijd een  risico op lekkage
Lees meer

Hoe kunnen uw medewerkers helpen extra brandschade te voorkomen op hun werkplek?

21 februari 2018
  • Gebruik van gevaarlijke vloeistoffen
    Opslag van gevaarlijke stoffen
Het gebruik van solventen, aerosols of andere vloeistoffen met een ontvlambaar karakter zijn praktisch niet meer weg te denken in de meeste werkplaatsen of productieruimtes op vandaag.  Daar waar de voorraad in uw bedrijf van deze producten nog conform de wetgeving zal opgeslagen zijn, komen deze vroeg of laat in de dagdagelijkse productie terecht.  Maar wat dan?
Lees meer

Val-en uitglijgevaar detecteren in uw werkplaats

23 februari 2017
  • Bestrijding van calamiteiten
Natuurlijk, een grote plas groene koelvloeistof die net uit een tank of vat is gelekt is vrij eenvoudig op te merken. En die regenboogschijn rond de grote olievlek op uw parking is, vooral bij regenweer, onmogelijk te missen. Maar wat met al die gladde plekken die niet meteen opvallen?
Lees meer

Lekbak vol water? Geen probleem, gebruik Plant Nappy !

1 juli 2016
  • Bestrijding van calamiteiten
Een lekbak (inkuiping) is een preventief middel op lekkages op te vangen en verdere verspreiding van gevaarlijke vloeistoffen op de werkplaats te vermijden. En zo val-en uitglijpartijen te voorkomen en bodemverontreiniging tegen te gaan.
Lees meer